ОБАВЈЕШТЕЊЕ

            Обавјештавамо ученике и наставнике да се редовна настава неће изводити од 22 – 29. априла због прољећног распуста и васкршњих празника. Редовна настава почиње у уторак, 30. априла по важећем распореду часова. Свим ученицима и радницима желимо срећне наступајуће празнике.

Регионално такмичење у атлетици 2019

У уторак, 16.4.2019. године, у Теслићу, у оквиру програма Малих олимпијских игара Републике Српске,  одржано је Регионално такмичење у атлетици на којем су наши ученици постигли одличне резултате: у трчању на 100 метара ученик Игор Веслиновић (II3) освојио је прво, а ученица Ивана Митошевић (II2) освојила је треће мјесто, у дисциплини скок у даљ ученица Милана Божић (IV1) освојила је прво, а ученик Стојан Леонтић (IV3) треће мјесто, у трчању на 800 метара ученица Божана Дугић (I1) освојила је друго мјесто.   Овом приликом похваљујемо наведене ученике и њиховог ментора, а осталим ученицима, који учествују у наредним такмичењима, желимо пуно успјеха.      

РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ИСТОРИЈЕ

У суботу, 13.4.2019. у Теслићу одржано је Регионално такмичење из историје за ученике других разреда на којем је наша ученица, Слађана Добрић из II2 одјељења освојила прво мјесто. Честитамо ученици и ментору и желимо им много успјеха у наредним такмичењима.

Једанаеста сједница Омладинског парламента општине Модрича

Једанаеста сједница Омладинског парламента општине Модрича одржана је 17. априла 2019. године у Плавој сали Српског културног центра. Сједници је присуствовало 26 делегата, ученика Средњошколског центра “Јован Цвијић” који су једногласно усвојили сљедећи Дневни ред: Усвајање Извјештаја о реализованим пројектима за 2018. годину. Усвајање Одлуке о одабраним малим пројектима за финансирање из општинског буџета за 2019. годину. Презентовање приједлога за велики пројекат који ће бити финансиран из општинског буџета за 2019. годину.  Усвајање Одлуке о одабраном великом пројекту који ће бити финансиран из општинског буџета за школску 2019. годину. Актуелни час (делегатска питања). Сједници су присуствовали начелник општине Младен Крекић, замјеник начелника Никола Савић, предсједник Скупштине општине Синиша Никић, начелница одјељења за привреду и друштвене дјелатности Аленка Иловчевић, руководство, професори и ученици СШЦ “Јован Цвијић“. На почетку сједнице присутне је поздравио начелник Крекић и том приликом похвалио досадашњи рад Омладинског парламентра те пожелио много успјеха у будућем раду.Комисија Омладинског парламента Модрича донијела је Одлуку о одабраним малим пројектима за финансирање из општинског буџета у 2019. години, а то су: Квиз знања „Слагалица“ и Турнир у малом фудбалу и кошарци, укупне вриједности 1.450,00 КМ. За финансирање великог пројекта из општинског буџета предложена су три пројекта: „Набавка рачунара, пројектора и носача за читај даље…

Регионално такмичење из српског језика и језичке културе

У суботу, 13.4.2019. године, у Добоју, одржано је Регионално такмичење из српског језика и језичке културе на којем су наши ученици постигли одличне резултате. Ученица Виолета Радојевић из II2 одјељења освојила је прво мјесто. Ученица Емилија Ћулибрк из II2 одјељења заузела је друго мјесто, а ученик Јован Недић из II3 одјељења заузео је четврто мјесто. Честитамо ученицима и ментору и желимо им много успјеха у наредном такмичењу.

Републичко такмичење из физике 2019

У суботу, 6.4.2019. године, у Пољопривредној школи у Бањалуци одржано је Републичко такмичење из физике. Наши ученици су постигли сљедећи успјех: Анђела Станојевић, I1 и Слађана Дамјановић, III2 освојиле су седмо мјесто. А Жељко Трипић, IV2 је освојио треће мјесто и квалификовао се за државни ниво такмичења. Честитамо нашим такмичарима и ментору и желимо им много успјеха у наредним такмичењима.