Републичко такмичење из информатике

 

    У суботу, 25.04.2015. године одржано је Републичко такмичење из информатике, које организује Републичко педагошки завод Републике Српске.  Домаћин је била ЈУ Електротехничка школа „Никола Тесла“. 

    Нашу школу је представљао Владимир Гојковић, ученик IV1 одјељења гимназије. На овом такмичењу Владимир је постигао одличне резултате. Освојио је седмо мјесто и тиме се пласирао на Државно такмичење из информатике које ће се одржати у просторијама  Интернационалног факултетуа у Сарајеву 30. и 31. маја.

    Честитамо Владимиру и Кристини Горановић, проф. информатике и рачунарства која је његов ментор.

Републичко такмичење из одбојке и атлетике

  У суботу и недјељу, 9. и 10. маја 2015. године, у Требињу, одржано је Републичко такмичење у одбојци, у оквиру Малих олимпијских игара Републике Српске.

    Нашу школу представиле су мушка екипа (ментор – Миљан Перишић, проф. физичког васпитања) и женска екипа (ментор – Јован Новаковић, проф. физичког васпитања). Мушка екипа освојила је друго мјесто, а женска шесто мјесто. Најбољи поентер такмичења био је Перица Бабић, ученик III3 одјељења друштвено-језичке гиманзије.

    Честитамо нашим екипама и њиховим менторима.

    Такође, у суботу, 9. маја 2015. године, у Сокоцу, одржано је Републичко такмичење у атлетици, у оквиру Малих олимпијских игара, на коме су ученици наше школе постигли добре резултате:

1. Милан Пејић, IV6, бацање кугле, шесто мјесто

2. Миленко Којић, II6, 100 м, друго мјесто

3. Свјетлана Лазендић, III6, скок у даљ, пето мјесто.

    Овом приликом честитамо наведени ушеницима и њиховом ментору Дариу Спасојевићу, проф. физишког васпитања.

 

Дани отворених врата за ученике деветих разреда

04.05.2015. године (понедељак), од 11,30 до 13,10 часова – термин за ОШ „Свети Сава“

05.05.2015. године (уторак), од 11,30 до 13,10 часова – термин за ОШ „Сутјеска“

         У договору са педагозима основних школа, у СШЦ „Јован Цвијић“ Модрича уприличен је пријем ученика деветих разреда. Ученици су у групама долазили са одјељенским старјешинама (6 група по 3 одјељења),укупно 228 ученика.

Ученици су током свог боравка имали прилику да:

- упознају објекат школе и један школски час проведу у учионици школе

- разговарају са педагогом школе и социјалним радником

- разговарају са ученицима гимназије (опште и друштвено – језичке),пољопривредни техничари и кожарски техничари

- добију информације која занимања се планирају уписати ове школске године

- питају педагога, социјалног радника и ученике све што их је интересовало

- добију информације о броју ученика,броју одјељења у школи,струкама и занимањима која се школују, практичној настави и другим информацијама о школи

- добију информације да се припреме за упис у први разред,шта је потребно од докумената,како да израчунају број бодова како би знали када да се пријаве,шта обавезно да напишу у пријави и да уколико не буду примљени обавезно се јаве педагогу на разговор

- сви ученици су добили Информаторе школе

- сви ученици који имају било какве дилеме или су неодлучни, или им требају додатне                            информације могу доћи сваки радни дан од 7,00 до 15,00 часова код педагога школе – сами или са родитељима