Признања СО-е Модрича поводом Дана општине – Видовдана

    Дан општине Модрича Видовдан, грађани општине Модрича на свечан начин сваке године обиљежавају светом литургијом, полагањем вијенаца и свечаном сједницом Скупштине општине. Свечана сједница одржана је у Плавој сали Српског културног центра којој су присуствовали начелник општине Младен Крекић са сарадницима, народни посланици Бојан Видић и Стево Јоксимовић, свештеници  Српске православне цркве,  представници сусједних општина, представници предузећа, јавних установа, мјесних заједница, невладиних организација, средстава јавног информисања и бројни грађани.
Присутнима се обратио начелник општине Младен Крекић, честитао Дан општине Модрича и упознао их са  дешавањима у нашем граду између два Видовдана.

Традиционално сваке године поводом Дана општине,  уручују се признања и награде најуспјешнијима.
Међу награђенима морамо издвојити нашег ученика, Миленка Којића, који је добио Похвалу за освојено друго мјесто на републичком такмичењу у атлетици.
Такође поносни смо на чињеницу да је Омладинском парламенту уручена Диплома  за постигнуте резултате у дугогодишњем раду. Диплому је у име Омладинског парламента примила Ивана Ђурић, секретар Омладинског парламента.
Честитамо свим награђенима, а нашем Миленку и нашим парламентарцима желимо још много успјеха у будућим активностима.

Додјела диплома

У Кино сали Српског културног центра 16. јуна 2015. године уручене су дипломе за 247 матураната средњошколског центра „Јован Цвијић“. Свечаности уручења диплома присуствовао је начелник општине Младен Крекић са сарадницима, просвјетни радници, матуранти и родитељи.

Дипломе матурантима су уручиле разредне старјешине, након чега је Рајко Живковић, директор СШЦ „Јован Цвијић“ уручио Вукове дипломе. Добитници Вукових диплома су Стефан Гојковић, Дајана Перановић, Милена Божић, Дуња Дринић, Илија Малиновић, Неда Савић, Ана Челик, Данијела Цвијановић и Александар Давидовић. Својим оцјенама, радом, владањем, упорношћу и интересовањима посебно су се истакле Сандра Черкета, ученица III-5 разреда те је проглашена ученицом генерације 2014/2015 за трогодишње школовање и Милена Божић, ученица IV-2 разреда, ученица генерације 2014/2015 за четворогодишње школовање.

Матурантима су честитали и пожељели пуно успјеха у наредном периоду начелник општине Младен Крекић и директор СШЦ „Јован Цвијић“ Рајко Живковић.

Матурско вече

У школској 2014/2015. години у ЈУ СШЦ „Јован Цвијић“ , испит зрелости положило је 247 матураната. То су сљедећа одјељења:

III-5 трговци

III-7 хемијски оператери

III-8 бравари

IV-4 банкарски техничари

IV-5 техничари електроенергетике

IV-6 пољопривредни техничари

IV-1, IV-2 гимназија општи смјер

IV-3 гимназија друштвено – језички смјер.

Матурско вече одржано је 13. 6. 2015. године на Тргу др Милана Јелића. Дефиле матураната праћен је пригодним програмом. Забава је одржана у салону „Круна“.

Спортски дан школе – турнир у малом фудбалу

У сриједу, 10.06.2015. Омладински парламент је, већ традиционално, организовао Турнир у малом фудбалу у склопу Спортског дана школа. На турниру су играле 23 екипе које су предствљале своја одјељења. Средства за одржавање турнира и новчане награде обезбиједила је Општина Модрича. На турниру је судио судија Александар Мионић.

Због великог броја пријављених екипа, играле су се утакмице од два пута по шест минута. У тих дванаест минута наши ученици су показали своје фудбалско умијеће, спортски дух, фер игру и завидну издржљивост.

Ипак, међу свим учесницима, морамо издвојити оне најбоље:

3. мјесто и новчану награду од 100,00 КМ освојила је екипа IV1;

2. мјесто и новчану награду од 200,00 КМ освојила је екипа II2,

1. мјесто и новчану награду од 300,00 КМ осовјила је екипа II3 одјељења.

Признања и новчане награде добили су и најбољи играч и најбољи голман турнира. Најбољи голман је Никола Ђошан из II3, а титулу најбољег играча подијелили су Синиша Саркић из II3 и Митар Трифковић из III1 одјељења. Признања и новчане награде уручила је предсједница Омладинског парламента Модрича, Милица Новаковић, ученица III2 одјељења.

Поносни смо на све учеснике турнира, а посебно честитамо освајачима прва три мјеста, најбољем голману и најбољим играчима. Турнир је протекао у реду и миру и завршио је у 15:00 часова.

Наградни једнодневни излет

    У уторак, 09.06.2015. године најбољи ученици наше школе ишли су на наградни једнодневни излет који је школа организовала за њих. На излет су ишла 43 ученика који су одабрани на основу различитих достигнућа у току ове школске године: ученици генрације, вуковци, такмичари, ученици без изостанака, чланови Савјета ученика, Омладинског парламента, информатичке секције, новинарске секције итд.

    На излет су кренули у 6:00 часова и запутили су се пут Бања Луке и других привлачних дестинација близу Мркоњић Града. Превозник је био Бис-турс, а вође пута професор Александар Васић и професорица Јелена Богдановић.

    На путу према Мркоњић Граду, ученици су посјетили предивне слапове Крупе на којима се и данас налазе традиционалне воденице које још увјек раде. Такође, посјетили су и цркву Светог Илије која је подигнута на темељима средњовековног манастира Крупа у Крупи на Врбасу. Манастирска црква је најпознатија по чудотворним моштима пресвете Мајке Матроне, руске православне светице.

11414395_1005311042836690_10695796_n WP_20150609_09_10_39_Pro WP_20150609_09_09_29_Pro WP_20150609_10_35_36_Pro

    У наставку пута ученици су посјетили еко зону Зеленковац. То је планинско излетиште које се налази поред села Подрашница у општини Мркоњић Град. Смјештено је на надморској висини од 880 м.
Излетиште је сачињено од долине истоименог потока, који извире на западним обронцима планине Лисине и тече кроз борову шуму. На потоку је прије неколико вијекова изграђено петнаестак воденица, а једну од њих је 1985. проширио и преуредио у свој атеље сликар Борислав Јанковић. У преуређеној воденици, Јанковић је отворио и умјетничку галерију под називом: „Зашто није отишао Боро!?“. У галерији се налази колекција умјетничких дијела, етнографских и других културних садржаја. У ово излетиште долазе и други умјетници, новинари и туристи.

    Одржавају се и различите манифестације: обиљежавање дана планете Земље, Ђурђевдански сусрети – првомајски уранак, сајам народних инструмената, турнир у гоу, међународни камп волонтера, ликовна колонија, познати џез фестивал на којем су до сада гостовали многи познати домаћи, регионални и свјетски умјетници.
На Зеленковцу је изграђено неколико дрвених кућица, бунгалова, у којма се може боравити уз веома повољну накнаду. Такође, има и млинова, клупа и дрвених мостића маштовитих назива, те студенац освјежавајуће планинске воде.Више о овом излетишту можете сазнати на њиховој web страници www.zelenkovac.org.

    У непосредној близини налазе се и друга излетишта и мјеста за одмор и рекреацију. Једно од њих је и језеро Балкана, удаљено 4 км од Мркоњић Града  и то је била сљедећа дестинација наших ученика. Језерски дио комплекса чине два овална вјештачка језера: мало и велико, укупне површине 56.000 m2. Језера су изграђена 70-их година 20. вијека.  Балкана је идеална за  љетну и зимску рекреацију и одмор. Током читаве године ово мјесто посјећује велики број домаћих и иностраних туриста. Поред језера налазе се терени за кошарку, мали фудбал, рукомет, одбојку на пијеску, паркинг, уређена и обиљежена мјеста за роштиљање и камповање, трим-стаза и др. Сваке године се на Балкани традиционално одржава манифестација Дани косидбе – Меморијал Лазар Лакета. Централни дио манифестације чини такмичење домаћих и иностраних косаца, а поред тога одржавају се смотре фолклора, такмичење у пливању и друга спортска и културна дешавања.

    Наши ученици су се прошетали и расхладили на овом прелијепом мјесту, а онда су се запутили пут Бањалуке. У Бањалуци су лијепо и опуштено провели слободно вријеме обилазећи студентски кампус, центар града и његове знаменитости, а неки од њих су се расхладили одличним сладоледом познате тета Славице, чија се сластичарна налази иза зграде Народне скупштине Републике Српске. Овај сладолед је интернационално познат и важи за један од најбољих сладоледа на свијету.

    Препуни позитивних утисака, наши најбољи средњошколци вратили су се у Модричу у вечерњим сатима.

Ученици генерације у школској 2014/2015. години

    Још једна генерација завршила је средњу школу. Сви су матуранти постигли одређени успјех завршетком средње школе, али се међу њима двије ученице издвајају као  изузетне, оцјенама и владањем, радом, упорношћу, интересовањима. Због тога су заслужено проглашене ученицама генерације 2014/2015. школске  године.

    Милена Божић, ученица IV2  одјељења гимназије општег смјера је ученица генерације за четверогодишње школовање:

    Ученица генерације за трогодишње школовање у 2014/2015. школској  години је  Сандра Черкета, ученица III5 одјељења трговачког смјера:

    Честитамо нашим ученицама на овом изузетном успјеху и желимо им много успјеха у наредном школовању и раду.

1 2