РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ СРПСКОГ ЈЕЗИКА И ЈЕЗИЧКЕ КУЛТУРЕ

На републичком такмичењу из српског језика и језичке културе, одржаном 8.4.2016. године у Милићима, у СШЦ „Милутин Миланковић“, нашу школу су представљале Наташа Петровић и Тања Петровић, ученице II-2 одјељења, и постигле значајне резултате. У оштрој конкуренцији, Наташа Петровић освојила је друго, а Тања Петровић четрнаесто мјесто.

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ КЊИГОВОДСТВА

Републичко такмичење из књиговодства одржано је 16. априла 2016. године на Економском факултету у Бањалуци. Нашу школу је представљала Мирјана Тешић, ученица IV-4 одјељења, предвођена својим ментором Загорком Тимарац, професорицом стручних предмета економске струке.

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

Домаћин овогодишњег републичког такмичења из математике, које је одржано 8. априла 2016.године, била је Електротехничка школа „Никола Тесла“ из Бањалуке. Нашу школу на овом такмичењу је представљао Жељко Трипић, ученик I-2 одјељења.  У конкуренцији ученика првих разреда, Жељко је освојио  шесто мјесто.

РЕПУБЛИЧКО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ФИЗИКЕ

Републичко такмичење из физике одржано је 2.4.2016. у Бијељини. Домаћин овог такмичења била је Техничка школа „Михајло Пупин“. Нашу школу су представљали Жељко Трипић, ученик I2 одјељења и Наташа Симић, ученица IV1 одјељења, предвођени ментором проф. Ранком Девићем.

У конкуренцији првог разреда, Жељко Трипић освојио је прво мјесто, а у конкуренцији четвртог разреда, Наташа Симић изборила се за шесто мјесто.

РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ ДЕМОКРАТИЈЕ И ЉУДСКИХ ПРАВА

Овогодишње регионално такмичење из демократије и људских права одржано је у СШ „ Никола Тесла“ у Броду. Екипу наше школе представљали су ученици IV2 одјељења, а њихов ментор је била  Јелена Богдановић, професорица филозофије.

Екипу су сачињавали сљедећи ученици: Милица Новаковић, Тамара Пантелић, Милан Јелић, Марија Дринић, Весна Недић, Здравко Милојевић, Силвија Вујиновић и Жељана Кузмановић.

У такмичењу је учествовало пет екипа, а екипа наше школе освојила је друго мјесто.

РЕГИОНАЛНО ТАКМИЧЕЊЕ ИЗ МАТЕМАТИКЕ

Регионално такмичење из математике одржано је 26.3.2016. године у СШЦ „Михајло Пупин у Дервенти. Наши математичари, предвођени менторима проф. Анђелком Старчевићем и проф.Јованом Микићем, постигли су значајне резултате.

У категорији првог разреда:

Жељко Трипић , I2  – друго мјесто

Гаврило Малбаша, I1 – четврто мјесто

Дејан Поповић, I1 – пето мјесто

У категорији другог разреда:

Наташа Петровић, II2 – четврто мјесто

Милица Мишић, II2 – осмо мјесто

Мила Мишић, II2 – девето мјесто

У категорији трећег разреда:

Милица Божић, III1 – четврто мјесто

Нура Турсић, III1 – пето мјесто

У категорији четвртог разреда:

Селмедина Хусељић, IV1 – треће мјесто

Тамара Горановић, IV2 – пето мјесто и

Весна Недић, IV2 – шесто мјесто.