„ДАНИ ОТВОРЕНИХ ВРАТА“ ЗА УЧЕНИКЕ ДЕВЕТИХ РАЗРЕДА

Наша школа је и ове године организовала „Дане отворених врата“ за ученике деветих разреда модричких основних школа. Пријем ученика је уприличен 17. и 18. маја 2016. године, а позиву су се одазвала 254 ученика са својим одјељењским старјешинама.

Планирано је да се у сљедећу школску годину упише 10 одјељења различитих струка:
-гимназија (IV степен):
1. општи смјер (1 одјељење)
2. друштвено-језички смјер (1одјељење)
3. рачунарско-информатички смјер (1 одјељење)
-економија, право и трговина:
1. економски техничар (IV степен – 2 одјељења)
2. трговац (III степен – 2 одјељења)
-електротехника:
1. техничар електроенергетике (IV степен – 1 одјељење)
2. електричар (III степен – 1 одјељење)
3. ауто-електричар (III – 1 одјељење)

 
Ученици су, током свог боравка у нашој школи, имали прилику да:
– путем презентације се упознају са основним информацијама о школи и организацији рада у школи
– разговарају са педагогом школе и социјалним радником
– разговарају са ученицима гимназије (опште и друштвено-језичке), економским техничарима, техничарима електроенергетике и електричарима
– добију информације о броју ученика, броју одјељења у школи, струкама и занимањима, практичној настави и сл.
– добију информације како да се припреме за упис у први разред; шта је потребно од докумената; како да израчунају број бодова како би знали када да се пријаве; како да попуне пријаву за упис и да се, уколико не буду примљени, обавезно јаве педагогу на разговор.
Сви ученици су добили информаторе за упис и упућени су да за сваку додатну информацију могу доћи код педагога школе сваким радним даном од 7,00 до 15,00 часова.

ОСМА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОМЛАДИНСКОГ ПАРЛАМЕНТА ОПШТИНЕ МОДРИЧА

       Осма сједница Скупштине Омладинског парламента општине Модрича одржана је 22. априла 2016. године у Плавој сали Српског културног центра.Сједници су присуствовали начелник општине Младен Крекић са члановима кабинета, предсједник и потпредсједник Скупштине општине Петар Гагулић и Синиша Никић, представници медија и други уважени гости. У раду парламента учествовало је 18 делегата, а сједницу је водила предсједница Омладинског парламента Милица Новаковић.

        На почетку сједнице, присутнима се обратио начелник општине господин Младен Крекић, похвалио досадашњи рад Омладинског парламента и пожелио срећу и успјех у даљем раду.

        Парламентарци су одабрали два „мала“ пројекта који ће бити финансирани из буџета општине. То су:

  1. „Квиз Слагалица“ у вриједности од 450,00 КМ (реализација предвиђена за децембар 2016. године),
  2. „Турнир у малом фудбалу и кошарци“ у вриједности од 800,00 КМ (реализација предвиђена за 10. јуни 2016. године)

       Предложена су и три  „велика“ пројекта за финансирање из општинског буџета у школској 2016/2017. години:

  1. „Мурал“ (портрет Јована Цвијића) у вриједности од 2.500,00 КМ,
  2. „Нови паравани“ (за 18 учионица) у вриједности од 3.600,00 КМ и
  3. „Кабинет информатике“  (17 рачунара за потребе новог, рачунарско–информатичког смјера гимназије) у вриједности од 3.706,56 КМ.

           Парламент је изгласао пројекат „Кабинет информатике“, али је начелник Младен Крекић прихватио финансирање сва три пројекта у вриједности од 9.806,56 КМ.

           Осма сједница Скупштине Омладинског парламента завршена је делегатским питањима, на која је начелник општине радо одговарао.Општи утисак је да је ово једна од најуспјешнијих сједница Омладинског парламента, а за то су ,свакако, заслужни млади парламентарци, али и наставници-координатори, Јелена Богдановић, професорица филозофије и Петра Митровић, професорица историје и географије.

АКЦИЈА ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ

Као и претходних година, наши матуранти су учествовали у акцији добровољног давања крви, коју су организовали Општинска организација  Црвеног крста Модриче и актив добровољних давалаца крви из СШЦ „Јован Цвијић“. Акција је реализована у Спортско-рекреативном центру „Ријечани“ 8.априла 2016. године.

На ову акцију одазвала су се 62 матуранта, а, на основу љекарске процјене, свега двадесетпеторо је могло да дарује ову драгоцјену течност. Младост Модриче је, и овом приликом, доказала своју зрелост и хуманост, али и спремност да учествује у свим корисним акцијама у нашој општини.