Матурска екскурзија Италија-Француска-Шпанија 2018. годинe

Матурска екскурзија Италија-Француска-Шпанија реализована је за ученике матуранте у периоду од 8.9.2018. до 16.9.2018. године. На екскурзију су ишли ученици IV1 одјељења (гимназија општег смјера), IV2 одјељења (гимназија општег смјера), IV3 одјељења (гимназија друштвено-језичког смјера), IV4 одјељења (пољопривредни техничар) и IV5 одјељења (текстилни техничар), њих укупно 102. Са ученицима су путовали и професори: Невенка Кузмановић, Свјетлана Живковић, Миљан Перишић, Дијана Мишић и Снежана Мишић, те један родитељ као пратилац ученика са посебним потребама. Екскурзију је успјешно организовала агенција Динамик турс из Брчког, чији су представници и водичи озбиљно и одговорно одрадили свој посао.

Ученици су прво ноћење имали у туристичком мјесту Лињано Сабијадоро које је око 90 км удаљено од Венеције. Прије тога су, наравно обишли Венецију (Трг Светог Марка са истоименом базиликом, Дуждеву палату, Звоник, Торањ са сатом, Мост уздаха, Канал Гранде, итд.).
Други дан су били у Верони (Трг Бра, Арена, Трг Ербе, Јулијина кућа, Лавља врата, итд.), а ноћу су обишли Кан.
Трећи дан су ученици стигли у Љорет дел Мар и имали су слободан дан, а вече су провели у познатој дискотеци „Тропикс“.
Четврти дан су ученици ишли на факултативне излете Коста Брава и Аква парк „Маринеленд“, а навече су ишли на фламенко вече и у дискотеку.
Пети дан су ученици обишли Барселону ( Камп Ноу, Саграда Фамилија, тржни центар „Матабо“, видиковац Монтжуик, Гаудијев парк, улица Ла Рамбла), а навече су имали прилике и да виде магичне фонтане.
Шести дан су ученици који су жељели отишли на факултативни излет у Фигуерас да посјете Музеј Салвадора Далија, а полсијеподне је за све ученике организован Катамаран парти и навече дискотека.
Сљедећи дан су ученици навече посјетили Ницу и Монако, а посљедње ноћење имали су у хотелу у Лидо ди Јесоло,
Сљедећи дан су посјетили Трст и послије тога безбједно стигли у ноћним сатима назад у Модричу.

Ученици и професори су задовољни екскурзијом јер су циљеви екскурзије остварени и план путовања и предвиђени обиласци су реализовани у потпуности.

viber image4 Venecija 4 barcelona4 IMG_6208 viber image3 IMG-ec343482d418feff8a0e983740c54ee7-V IMG_6178 received_270206216948166

Пројекат „Нови цвијетњак за нашу школу“

У понедјељак, 10.09.2018. године у нашој школи су започели радови на реализацији пројекта „Нови цвијетњак за нашу школу“. Овај пројекат обухвата израду клупа и столова за ученике пољопривредне струке. Пројекат финансира фондација „Мозаик“, а реализују ученици и радници наше школе.

41462082_2144128222574392_7877122140015689728_n

КОНАЧНО ПОЧИЊЕ РЕКОНСТРУКЦИЈА ТОАЛЕТА У ГИМНАЗИЈСКОМ КРИЛУ ШКОЛЕ ЗАХВАЉУЈУЋИ ПРЕДСЈЕДНИКУ РЕПУБЛИКЕ МИЛОРАДУ ДОДИКУ

Захваљујући средствима предсједника Републике – Милорада Додика започињемо дуго очекивану реконструкцију тоалета у гимназијском крилу школе.

Пројекат вриједан 40 000 КМ, који смо аплицирали на разне адресе како домаћих, тако и међународних организација, али ево коначно, наш предсједник има слуха за наше проблеме.

Љетос смо се обратили са молбом и одмах добили позитиван одговор.

Тоалети у приземљу, првом  и другом спрату су у веома лошем стању и потребно их је из темеља обновити. Вриједност радова је 40,000 KM, укључујући тоалет за инвалидна лица у приземљу.

Са средствима Предсједника Републике Српске – Милорада Додика у износу од 20,000 KM и властитим средствима – 5,000 KM расписујемо конкуренцијиски захтјев за избор извођача радова и започињемо од другог спрата, гдје тоалете користе ученици из шест учионица и тоалете на првом спрату  за ученике из четири учионице и још тоалет за наставнике. Тиме би била завршена прва фаза реконструкције.

За другу фазу која укључује реконструкцију тоалета у приземљу  за ученике и посебно тоалет за инвалидна лица недостаје 15,000 КМ за које тражимо новог донатора.

Радујемо се коначно, да наши ученици имају хигијенске услове које заслужују.

Предсједниче, велико хвала!