Матурска екскурзија Италија-Француска-Шпанија 2018. годинe

Матурска екскурзија Италија-Француска-Шпанија реализована је за ученике матуранте у периоду од 8.9.2018. до 16.9.2018. године. На екскурзију су ишли ученици IV1 одјељења (гимназија општег смјера), IV2 одјељења (гимназија општег смјера), IV3 одјељења (гимназија друштвено-језичког смјера), IV4 одјељења (пољопривредни техничар) и IV5 одјељења (текстилни техничар), њих укупно 102. Са ученицима су путовали и професори: Невенка Кузмановић, Свјетлана Живковић, Миљан Перишић, Дијана Мишић и Снежана Мишић, те један родитељ као пратилац ученика са посебним потребама. Екскурзију је успјешно организовала агенција Динамик турс из Брчког, чији су представници и водичи озбиљно и одговорно одрадили свој посао.

Ученици су прво ноћење имали у туристичком мјесту Лињано Сабијадоро које је око 90 км удаљено од Венеције. Прије тога су, наравно обишли Венецију (Трг Светог Марка са истоименом базиликом, Дуждеву палату, Звоник, Торањ са сатом, Мост уздаха, Канал Гранде, итд.).
Други дан су били у Верони (Трг Бра, Арена, Трг Ербе, Јулијина кућа, Лавља врата, итд.), а ноћу су обишли Кан.
Трећи дан су ученици стигли у Љорет дел Мар и имали су слободан дан, а вече су провели у познатој дискотеци „Тропикс“.
Четврти дан су ученици ишли на факултативне излете Коста Брава и Аква парк „Маринеленд“, а навече су ишли на фламенко вече и у дискотеку.
Пети дан су ученици обишли Барселону ( Камп Ноу, Саграда Фамилија, тржни центар „Матабо“, видиковац Монтжуик, Гаудијев парк, улица Ла Рамбла), а навече су имали прилике и да виде магичне фонтане.
Шести дан су ученици који су жељели отишли на факултативни излет у Фигуерас да посјете Музеј Салвадора Далија, а полсијеподне је за све ученике организован Катамаран парти и навече дискотека.
Сљедећи дан су ученици навече посјетили Ницу и Монако, а посљедње ноћење имали су у хотелу у Лидо ди Јесоло,
Сљедећи дан су посјетили Трст и послије тога безбједно стигли у ноћним сатима назад у Модричу.

Ученици и професори су задовољни екскурзијом јер су циљеви екскурзије остварени и план путовања и предвиђени обиласци су реализовани у потпуности.

viber image4 Venecija 4 barcelona4 IMG_6208 viber image3 IMG-ec343482d418feff8a0e983740c54ee7-V IMG_6178 received_270206216948166