Савјет ученика

Рајко Живковић

Понедјељак, 7. час, учионица 10

ГОДИШЊИ ПРОГРАМ И ПЛАН РАДА САВЈЕТА УЧЕНИКА ЗА 2015/2016. ГОДИНУ

ГОДИШЊИ-ПРОГРАМ-И-ПЛАН-РАДА-САВЈЕТА-УЧЕНИКА-ЗА-2015


План рада савјета ученика у школској 2014/2015. години

Бр

Акција

Период за извршење задатка

1.

Избор представника одјељења и руководства Савјета ученика.

Септембар

2.

Рад и израда Годишњег плана рада Савјета ученика.

Октобар

3.

Активирање музичког студија.

Септембар

4.

Хуманитарна акција за Дијану Бијелић.

Октобар

5.

Присустовање предсједника СУ на конференцији мРЕСУРС-а.

Октобар

6.

Анкетирање завршних разреда.

Новембар

7.

Обиљежавање дана средњошколаца.

Новембар

8.

Организовање акције „Један слаткиш,једно дијете“.

Новембар

9.

Активност компаније „PLACEBO“:Означи ме !

Новембар

10.

Акција „ППуш“.

Децембар

11.

Акција „Поново Пуш“.

Фебруар

12.

Почетак активности „Здравље прије свега“.

Март

13.

Састанак са савјетом родитеља.

Април

14.

Информисање о професионалној оријентацији ученика завршних разреда.

Април

15.

Акција затрпавања министарства.

Мај

16.

Завршетак активности „Остави траг“.

Мај

17.

Посјета ОС

Мај

18.

Резимирање постигнутих резултата СУ

Јун


 

Хуманитарна акција
Савјет ученика наше школе укључио се 7.10.2014. године у хуманитарну акцију за помоћ у лијечењу наше суграђанке Дијане Бијелић која је обољела од злоћудног тумора.

Дијани, која има 29 година и мајка је двоје дјеце , једина је нада лијечење у Турској које је започело 12.10.2014. године.

Ученици и наставници наше школе су се, свако у складу с могућностима, прикључили овој акцији која је трајала два дана.

У том кратком времену прикупљено је 2506,00 конвертибилних марака. Надамо се да ће наш скромни допринос помоћи Дијани у њеној храброј борби за живот.


 

Један слаткиш – једно дијете
Савјет ученика ЈУСШЦ“Јован Цвијић“ и ове школске године организовао је хуманитарну акцију под називом „Један слаткиш, једно дијете“. Циљ ове акције био је да се прикупе новчана средства и слаткиши како би се спремили пакетићи за социјално угрожену дјецу.

У оквиру хуманитарне акције, дјеца су погледала Новогодишњу представу коју је извела Аматерска сцена младих из Модриче. Акција је трајала до 13. децембра 2013. г. и успјешно је реализована у сарадњи са Центром за социјални рад у Модричи.Од сакупљеног новца и слаткиша, припремљено је 60 пакетића који су дјеци подијељени 24. децембра 2013. године у Плавој сали СКЦ Модрича.

Савјет ученика захваљује свим ученицима који су узели учешћа у акцији и захваљује грађанима који су подржали акцију поклањајући слаткише.

Савјет ученика


 

Један слаткиш, једно дијете

Савјет ученика наше школе у току првог полугодишта ове школске године ради на акцијама хуманог карактера: „Један слаткиш, једно дијете“ и „Кад мало значи много“. Овим акцијама Савјет ученика

првенствено жели да помогне социјално угроженим лицима. Представници својих одјељења кажу да за сад све иде добро, новац је у току прикупљања, као и одјећа, слаткиши и играчке. Акције трају до 10. децембра 2012. године. Савјет ученика је много задовољан што реализује ове акције јер увијек је задовољство помоћи другима. Много је оних којима наше мало значи много, те се стога Савјет учениказахваљује свим учесницима ових акција.


 

Једно дијете – један слаткиш

Да бисмо показали и ове године, као и свих прошлих да смо хумани, Савјет ученика наше школе се прикључио акцији „Једно дијете- један слаткиш“.

Ова акција подразумјева скупљање новчаних средстава како бисмо направили што већи број пакетића и обрадовали што већи број дјеце која су социјало угрожена.

Акција ће трајати до 9. децембра како бисмо могли направити што већи број пакетића и за новогодишње празнике обрадовали наше другаре. Сакупљени новац, благајник предаје рачуновођи школе. Овим путем , позивамо и разредне старјешине да се прикључе акцији и да подстичу своје ученике на овакав вид помоћи. Покажимо свима да смо хумани и не заборавимо да наше мало неком пуно значи!